Vil du opleve Balkan?

by admin

Makedonien er et lille land beliggende på Balkanhalvøen. Det grænser op til Serbien mod nord, Kosovo mod nordvest, Albanien mod vest, Grækenland mod syd og Bulgarien mod øst. Makedoniens hovedstad og største by er Skopje. Landet har en befolkning på omkring 2 millioner mennesker.

Størstedelen af makedonerne er ortodokse kristne og taler makedonsk, et sydslavisk sprog. Makedonsk er nært beslægtet med bulgarsk og serbokroatisk. Makedonsk er også et officielt sprog i nabolandene Serbien og Montenegro.

Makedonien erklærede sin uafhængighed fra Jugoslavien i 1991. Landet har siden da været plaget af politisk ustabilitet og vold. I 2001 brød en borgerkrig ud mellem regeringsstyrker og etnisk albanske oprørere. Konflikten endte med en fredsaftale, der gav det etnisk albanske mindretal øget autonomi.

Makedonien er et fattigt land med et BNP pr. indbygger på omkring 6.000 dollars. Arbejdsløsheden er høj, og fattigdommen er udbredt. Levestandarden er dog blevet forbedret i de seneste år som følge af økonomiske reformer og udviklingsbistand fra det internationale samfund.

Makedonien er et indlandsland med et tempereret klima. Landbruget er den vigtigste sektor i økonomien, efterfulgt af industri og tjenesteydelser. De vigtigste afgrøder er tobak, frugt og grøntsager. Makedonien har også nogle mineralressourcer, herunder guld og blymalm. Turismen er en vigtig sektor i økonomien, især i sommermånederne, hvor de besøgende strømmer til strandene ved Ohrid-søens kyst.

You may also like

Leave a Comment