Historien om nytårsaftensfyrværkeri

by admin

Hvert år, på den sidste aften i december, lyser himlen over hele verden op med strålende farver og mønstre. Fyrværkeri er blevet en integreret del af nytårsfesten for mange mennesker verden over. Men hvornår begyndte denne tradition? Lad os se nærmere på, hvordan fyrværkeri er blevet en så ikonisk del af nytårsaftensfejringen.

Det oprindelige fyrværkeri

Fyrværkeri har eksisteret siden oldtiden, men det var først i Kina i det 12. århundrede, at det begyndte at blive brugt som en form for underholdning. På det tidspunkt blev fyrværkeri fremstillet af krudt og papirrør fyldt med sprængstoffer. Efterhånden blev fyrværkeri en del af kinesiske festivaler og festligheder som bryllupper, fødselsdage og religiøse helligdage.

Fyrværkeri spredes over hele Asien

I det 16. århundrede havde fyrværkeri spredt sig til hele Asien og var blevet populært i Japan, Indien og andre dele af Sydøstasien. Japanerne udviklede endda en unik fyrværkeristil kaldet “Niagara Falls”, hvor to hold konkurrerede om at skabe den mest imponerende forestilling med deres respektive ildkanaler.

Europa opdager fyrværkeri

I Europa i det 17. århundrede blev fyrværkeri populært til militære opvisninger og til offentlig underholdning. Efterhånden som flere lande opdagede denne nye form for festlig fejring, voksede fyrværkeriets popularitet eksponentielt. Snart var næsten alle lande i Europa – fra Østrig til England – i gang med at fejre vigtige helligdage og begivenheder med blændende opvisninger på himlen!

I dag er nytårsaften en af de største aftener med fyrværkeri i hele verden. Fra London til Tokyo til Sydney (og alle andre steder!) vækkes byerne til live den 31. december med farverige eksplosioner, der oplyser deres skyline. Det er utroligt at tænke på, at denne tradition har eksisteret i hundreder – hvis ikke tusinder – af år! Uanset om du ser en professionel opvisning eller tænder dine egne gnister derhjemme (sikkert!), er der ingen bedre måde at fejre det på end med god gammeldags pyroteknik! Find dit nærmeste Krudttelt her: https://www.krudtteltet.dk/forhandler/observationsvej-2/. Godt nytår!

You may also like

Leave a Comment