En kort historie om det engelske flag

by admin

Det engelske flag er et af de ældste flag i verden. Det stammer helt tilbage fra det 13. århundrede og er også et af de mest genkendelige flag i verden. Men hvad ved du egentlig om Union Jack? Læs videre for at finde ud af mere om dette ikoniske flag.

Flagets oprindelse går tilbage til 1265, da kong Henrik III vedtog et rødt kors på en hvid baggrund som Englands emblem. Dette design var baseret på Saint George-flaget, Englands skytshelgen. I 1284 kodificerede kong Edward I brugen af dette flag med et kongeligt dekret

Flaget gennemgik flere ændringer i løbet af århundrederne, efterhånden som nye lande blev føjet til den engelske krone. I 1606 beordrede kong James I, at Englands og Skotlands flag skulle kombineres for at danne den første Union Jack. Dette flag omfattede et diagonalt rødt kors på hvid baggrund (som repræsenterede England) samt et diagonalt blåt kors på hvid baggrund (som repræsenterede Skotland)

I 1801, da Irland blev føjet til Det Forenede Kongerige, blev flaget igen opdateret og fik et diagonalt rødt kors på hvid baggrund (som repræsenterer Irland). Dette er den version af flaget, der anvendes i dag, og som almindeligvis er kendt som Union Jack.

You may also like

Leave a Comment